Spory wokół pojęcia społeczeństwa informacyjnego i gospodarki opartej na wiedzy - problemy identyfikacji i pomiaru - Czaja, Stanisław (Disputes over the Notion of Informative Society and Knowledge-Based Economy - Topics of Identification and Measurement, 2010)
W artykule przedstawione zostały wybrane problemy identyfikacji pojęć społeczeństwo informacyjne oraz gospodarka oparta na wiedzy. Omówiono również określone problemy kwantyfikacji poziomu rozwoju społeczeństwa informacyjnego i gospodarki opartej na wiedzy.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 139, s. 39-55
Keywords: społeczeństwo informacyjne; gospodarka oparta na wiedzy; informacja; pomiar informacji