Wady i zalety metody KAM (Knowledge Assessment Methodology) służącej do identyfikacji poziomu zaawansowania gospodarki opartej na wiedzy - Becla, Agnieszka (Advantages and Disadvantages of KAM method (Knowledge Assessment Methodology) Used for Identification of the Development Level of the Knowledge-Based Economy, 2010)
W artykule przedstawiono problemy pomiaru zaawansowania rozwoju społeczeństwa informacyjnego i gospodarki opartej na wiedzy. Wykorzystano w tym celu najpopularniejszą metodę pomiaru KAM (Knowledge Assessment Methodology). Omówiono jej wady i zalety.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 139, s. 56-70
Keywords: społeczeństwo informacyjne; gospodarka oparta na wiedzy; metoda KAM