Finance and Sustainability : Book of Extended Abstracts from the Conference Held by Wroclaw University of Economics and Business, July 1, 2022 - Bem, Agnieszka. Redakcja; Kowalska, Milena. Redakcja; Prędkiewicz, Paweł. Redakcja; Skica, Tomasz. Redakcja (Publishing House of Wroclaw University of Economics and Business, 2022)
[Książka zawiera streszczenia referatów wygłoszonych podczas konferencji „Finance and Sustainability” zorganizowanej przez Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu 1 lipca 2022 roku. Zebrane w publikacji referaty dotyczyły różnorodnych zagadnień związanych z najnowszymi problemami finansowymi, takimi jak: finanse przedsiębiorstw, finanse publiczne, zagadnień dotyczących polityki pieniężnej i fiskalnej czy zarządzania ryzykiem, a także kwestii związanych ze zrównoważonym rozwojem, zrównoważonymi finansami i przejściem na zieloną gospodarkę.] nota autora.
s. 72
Keywords: zielona gospodarka; zmiany klimatu; finanse publiczne; rewolucja cyfrowa; odpowiedzialny rozwój