Wieloetapowe badania oceniające wpływ znieczulenia tyletaminą i zolazepamem u psów dążące do ograniczenia emisji szkodliwych czynników środowiskowych - Lachowska Sonia (Multi-stage research evaluating the effect of anaesthesia with tiletamine and zolazepam in dogs aiming to reduce the emission of harmful environmental factors, 2022)
W niniejszej dysertacji oceniono protokoły znieczulenia zbilansowanego u psów z wykorzystaniem niskich dawek tyletaminy i zolazepamu.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: tyletamina; zolazepam; izofluran; pies; efekt cieplarniany; gazy anestetyczne; metoda Up and Down Dicksona