Koncepcja energetycznego łańcucha wartości na przykładzie Grupy Kapitałowej Tauron Polska Energia S.A. - Wiśniewski, Jakub (The concept of the energy value chain for example Tauron Polska Energia s.a. Capital Group, 2010)
Zastosowany w Grupie TAURON łańcuch wartości jest wzorowany na łańcuchu działań firmy McKinsey. Tworzy go kilkanaście spośród 90 spółek. Łańcuch ten wskazuje na samowystarczalność Grupy. Artykuł jest prezentacją zastosowania koncepcji łańcucha wartości w polskim biznesie.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 135, s. 146-156
Keywords: łańcuch wartości; energetyczny łańcuch wartości; Energetyczna Grupa Kapitałowa