Aktywność rady nadzorczej spółki w warunkach jej kryzysu - analiza przypadku - Jasiński, Bartosz (Activity of the Board of Directors in the Case of Crisis of Company, 2010)
Artykuł jest próbą opisania działań rady nadzorczej małej spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, działającej w branży browarniczej, w warunkach jej kryzysu. Autor podkreśla znaczenie dla powodzenia pracy rady takich czynników, jak otwarta komunikacja, dążenie do konsensu, wykorzystanie zewnętrznych ekspertów czy wsparcie ze strony udziałowców.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 128, s. 45-51
Keywords: rada nadzorcza; kryzys przedsiębiorstwa; branża browarnicza