Zarządzanie zasobami ludzkimi w sektorze MŚP województwa podkarpackiego w warunkach kryzysu - Kmiotek, Krystyna (Human Resources Management within the SMEs in Podkarpackie Province in the Crisis Conditions, 2010)
Głównym celem artykułu jest charakterystyka działalności sektora MŚP w obszarze zarządzania zasobami ludzkimi w czasie, określanym jako warunki kryzysu. W oparciu o dostępne raporty z badań dokonano analizy wpływu kryzysu na zarządzanie zasobami ludzkimi w sektorze MŚP w województwie podkarpackim w odniesieniu do zmian w poziomie zatrudnienia, stosowania elastycznych form zatrudnienia, polityki szkoleniowej, kosztów płac oraz korzystania z pomocy w ramach pakietu antykryzysowego.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 128, s. 112-119
Keywords: zarządzanie zasobami ludzkimi; sektor MŚP; kryzys