Wykorzystanie mechanizmu przestrzennego wydzielenia w procesie strategicznej odnowy granic organizacji - Cyfert, Szymon (Implementation of Spatial Separation Mechanism in the Process of Strategic Renewal of Organizational Boundaries, 2010)
Celem artykułu jest omówienie możliwości wykorzystania mechanizmu przestrzennego wydzielenia w procesie strategicznej odnowy granic organizacji. Punktem wyjścia w artykule uczyniono przedstawienie podstawowych założeń koncepcji granic organizacji oraz charakterystykę mechanizmów wydzielenia pojawiających się w koncepcji odnowy strategicznej, co w dalszej części pozwoliło na zaprezentowanie autorskiej propozycji procesu strategicznej odnowy granic organizacji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 128, s. 212-217
Keywords: odnowa organizacji; granice organizacji