Zaawansowanie polskich przedsiębiorstw w procesie organizacyjnego uczenia się - wyniki badań opartych na samoocenie - Osbert-Pociecha, Grażyna (The Engagement of Polish Firms in Organizational Learning Process - the Results of Research Based on Self-Assessment, 2010)
Autorka, zwracając uwagę na potrzebę i rolę organizacyjnego uczenia się oraz stawania się współczesnych przedsiębiorstw organizacjami uczącymi się, prezentuje wyniki badań. Dotyczą one stanu zaawansowania polskich firm w urzeczywistnianiu koncepcji organizacji uczącej się.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 128, s. 255-266
Keywords: organizacja ucząca się; proces organizacyjnego uczenia się; metodyka samooceny