Wdrażanie systemu ocen pracowniczych w okresie kryzysu gospodarczego na przykładzie instytucji sektora kultury - Janiak-Rejno, Iwona; Żarczyńska-Dobiesz, Agnieszka (Implementing the Employee Appraisal System in the Period of an Economic Crisis on the Example of the Institution of the Cultural Sector, 2010)
Kryzys gospodarczy dotknął niemalże wszystkie sektory polskiej gospodarki. Ograniczenie środków finansowych spowodowało, że w szczególnie trudnej sytuacji znalazł się sektor kultury. Niniejszy artykuł pokazuje, jak z takim problemem poradził sobie jeden z dolnośląskich teatrów. Celem artykułu jest zaprezentowanie kluczowych etapów procesu wdrażania systemu ocen pracowniczych jako propozycji rozwiązania niniejszego problemu oraz związanych z tym faktem trudności i ograniczeń w okresie spowolnienia gospodarczego.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 128, s. 287-295
Keywords: system ocen pracowniczych; cele oceny; kryteria oceny; sektor kultury; kryzys gospodarczy