Porównanie podejść tradycyjnego i zwinnego w zarządzaniu projektami - Walczak, Maciej (The Comparison of Traditional and Agile Approaches in Project Management, 2010)
Na wstępie opracowania zarysowano koncepcję organizacji zwinnej oraz poruszone zostały zagadnienia związane z elastycznością procesu projektowania. Następnie podjęto próbę porównania podejścia zwinnego i tradycyjnego w zarządzaniu projektami. W zakończeniu przedstawiono wybrane uwagi krytyczne, dotyczące podejścia zwinnego w zarządzaniu projektami.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 128, s. 419-426
Keywords: organizacja zwinna; zarządzanie projektami; projektowanie zwinne