Kluczowe czynniki sukcesu w balanced scorecard - Kujawa, Anna; Siemionek, Małgorzata (Key Factors of Success in Balanced Scorecard, 2010)
Artykuł przedstawia zalety wdrożenia balanced scorecard. W celu ukazania kluczowych czynników sukcesu opisano budowę i wdrożenie balanced scorecard z uwzględnieniem tych czynników. Przedstawiono również rolę kluczowych czynników sukcesu w praktyce wdrożenia BSC oraz przykłady niektórych kluczowych czynników sukcesu. Rola balanced scorecard w identyfikacji i pomiarze najlepszych praktyk biznesowych została również uwzględniona.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 122, s. 278-287
Keywords: balanced scorecard; kluczowe czynniki sukcesu; wdrażanie BSC