Koszty ochrony środowiska - definicje - Łagodzki, Przemysław (Environmental Costs - Definitions, 2010)
W artykule przedstawiono podstawowe definicje kosztów ochrony środowiska, jakie funkcjonują w literaturze polskiej i zachodniej. Ponadto zaprezentowano klasyfikacje kosztów ochrony środowiska, które wynikają z przedstawionego przeglądu definicji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 122, s. 301-309
Keywords: środowisko naturalne; koszty; koszty ochrony środowiska