Wykorzystanie instrumentów rachunkowości zarządczej w controllingu projektów realizowanych przez jednostki samorządu terytorialnego - Majchrzak, Iwona; Rydzewska-Włodarczyk, Marzena (The Use of Instruments of Management Accounting in Controlling the Projects Implemented by Local Government Units, 2010)
Efektywne zarządzanie środkami publicznymi wymaga stosowania odpowiednich narzędzi i metod planowania zadań, monitorowania ich realizacji oraz wyników. Dotyczy to również projektów inwestycyjnych. Artykuł przedstawia wybrane narzędzia rachunkowości zarządczej stosowane w controllingu projektów realizowanych przez jednostki samorządu terytorialnego.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 122, s. 310-325
Keywords: projekt inwestycyjny; controlling projektów; rachunkowość zarządcza w JST; narzędzia rachunkowości zarządczej