Źródła wartości przedsiębiorstw - wybrane aspekty teoretyczne - Opałka, Agnieszka (Sources Value Of Enterprises - Selected Theoretical Aspects, 2010)
Podstawowym strategicznym celem działalności przedsiębiorstwa jest maksymalizacja jego wartości. Nie będzie ona skuteczna, jeśli nie zostaną rozpoznane wszystkie czynniki, które determinują wartość. W artykule zaprezentowano różne podejścia do klasyfikacji nośników wartości z punktu widzenia ich istotnego wpływu na generowanie wartości przedsiębiorstwa.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 98, s. 193-200
Keywords: finanse przedsiębiorstw; zarządzanie wartością przedsiębiorstwa