Cykliczność podaży kredytów dla sektora MŚP w Polsce w perspektywie średniookresowej - Ślęzak, Emil (Medium Term Bank Loan Supply Cycle in SME Sector in Poland, 2010)
W opracowaniu przeanalizowano kształt i wielkość podaży kredytów dla s tora MŚP w Polsce w okresie 2004-2009, wykazując, iż kredytowanie działalności bieżącej i inwestycyjnej MŚP w relacji do dużych przedsiębiorstw cechuje się większą elastycznością zmian podaży pod wpływem czynników makroekonomicznych określających ekspozycje banków na ryzyko kredytowe.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 98, s. 348-357
Keywords: podaż kredytu; popyt na kredyt; sektor MŚP; cykl koniunkturalny