Możliwości aplikacji koncepcji badawczej Mystery Shopping na rynku turystycznym - Spyra, Zbigniew; Piotrowski, Paweł (Possibilities of Applying the Mystery Shopping Research Method in Tourist Service Market, 2010)
W referacie przedstawiono możliwości zastosowania techniki badawczej Mystery Shopping do badania poziomu jakości świadczenia usług turystycznych. Zaprezentowano przykłady związane z badaniami w biurach podróży, hotelach, punktach informacji turystycznej, przedstawiono również możliwości aplikacji techniki przy badaniu sieciowych produktów turystycznych. Autorzy podkreślili te elementy obsługi, na które zwraca się uwagę w badaniu obiektów poszczególnych kategorii.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 97, s. 146-155
Keywords: Mistery Shopping; rynek turystyczny; informacja turystyczna; jakość usług