Źródła wsparcia przedsiębiorczości na terenach wiejskich (na przykładzie województwa zachodniopomorskiego) - Kondratowicz-Pozorska, Jolanta (Sources of Support for Entrepreneurship in Rural Areas (Based on the Example of West Pomeranian Region), 2010)
Celem niniejszego opracowania jest wskazanie i przeanalizowanie źródeł wzmacniania przedsiębiorczości na terenach wiejskich na przykładzie województwa zachodniopomorskiego. Zwrócono uwagę nie tylko na formy instytucjonalne sprzyjające rozwojowi przedsiębiorczości, ale także na zjawiska, które mogą być przyczyną do rozwoju działalności gospodarczej i aktywności ludności wiejskiej.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 113, s. 386-396
Keywords: przedsiębiorczość; tereny wiejskie; fundusze wspomagające przedsiębiorczość; instytucje wspomagające przedsiębiorczość