Badania internetowe na potrzeby e-handlu w Polsce - Soboń, Magdalena (Internet Research for Polish E-commerce, 2010)
Rozwijający się e-handel wymaga wyjaśnienia kto, co, jak, kiedy, ile i dlaczego kupuje przez Internet, jak kształtuje się wielkość i struktura rynku, jakie są problemy i perspektywy. W artykule prezentowane są różnorodne badania i raporty z zakresu e-commerce będące podstawą podnoszenia poziomu wiedzy z zakresu e-commerce i lepszego funkcjonowania podmiotów na rynku.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 96, s. 254-264
Keywords: e-commerce; badania internetowe; instytucje badawcze