Ocena zmian wybranych parametrów biofizycznych skóry w przebiegu leczenia niedoczynności tarczycy u psów - Lis-Lenartowicz Paulina (Evaluation of changes in selected biophysical properties of the skin in treatment monitoring of hypothyroidism in dogs, 2022)
W przeprowadzonym doświadczeniu podjęto próbę wykazania istnienia zależności pomiędzy wartościami parametrów biofizycznych skóry, a stanem funkcjonowania gruczołu tarczowego.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: niedoczynność tarczycy; psy; parametry biofizyczne skóry