Przejawy transgranicznego współdziałania gospodarczego małych przedsiębiorstw : wyniki badań - Połomska-Jasienowska, Agnieszka (Symptoms of Cross-Border Economic Cooperation of Small Enterprises : Research Results, 2010)
Głównym celem artykułu jest przedstawienie przejawów współdziałania gospodarczego małych przedsiębiorstw pochodzących z regionu jeleniogórskiego. Spróbowano odpowiedzieć na następujące pytania: jak wiele małych przedsiębiorstw współdziała z przedsiębiorstwami z Czech i Niemiec? Jakie wybierają typy umów oraz jaka jest specyfika transgranicznego współdziałania gospodarczego badanych przedsiębiorstw?
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 114, s. 121-128
Keywords: transgraniczne współdziałanie gospodarcze; małe przedsiębiorstwo; typy umów