Problem dyscypliny finansów publicznych w Polsce - Kasperowicz-Stępień, Alicja (The Problem of the Discipline of Public Finance in Poland, 2010)
Przestrzeganie dyscypliny finansów publicznych odgrywa istotną rolę w procesie zarządzania finansami publicznymi. W publikacji przedstawiono istotę dyscypliny finansów publicznych i podstawowe zasady oraz zakres podmiotowej i przedmiotowej odpowiedzialności za naruszenie dyscypliny finansów publicznych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 112, s. 269-279
Keywords: finanse publiczne; dyscyplina finansów publicznych; Główna Komisja Orzekająca; postępowanie w sprawach o naruszenie dyscypliny finansów