Odpowiedzialność społeczna sektora publicznego w społeczeństwie informacyjnym - Kamiński, Stanisław (Social Responsibility of Public Sector in Information Society, 2010)
W artykule zarysowano problem społecznej odpowiedzialności sektora рublicznego. Przedmiot analizy stanowią przede wszystkim podmioty polityki społecznej oraz jej poszczególne obszary przedmiotowe. Autor wskazuje, iż w społeczeństwie informacyjnym odpowiedzialność sektora publicznego ulega rozszerzeniu - powinien on zagwarantować powszechny dostęp do minimum informacyjnego, niezbędnego do efektywnego funkcjonowania w społeczeństwie i gospodarce.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 100, s. 86-93
Keywords: społeczna odpowiedzialność; sektor publiczny; społeczeństwo informacyjne