Społeczna odpowiedzialność przedsiębiorstw w praktyce : model biznesowy Innocent Drinks - Bachnik, Katarzyna; Szumniak. Justyna (Corporate Social Responsibility in Practice : The Business Model of Innocent Drinks Organization, 2010)
W opracowaniu przeanalizowano model biznesowy brytyjskiej firmy Innocent Drinks w celu zaprezentowania, jak deklarowane przez nią wartości oraz zasady odpowiedzialnego biznesu przekładają się na rzeczywiste działania. Opisana w artykule organizacja jest jedną z niewielu, którym udało się osiągnąć znaczny sukces rynkowy z jednoczesnym dążeniem do maksymalizacji pozytywnego wpływu na otoczenie
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 100, s. 215-225
Keywords: odpowiedzialny biznes; otoczenie przedsiębiorstwa; studium przypadku