Analiza zdolności gmin podkarpacia do realizacji inwestycji - Zawora, Jolanta (Analysis of the Capacity of the Podkarpackie Region Communities for Investment Realization, 2010)
Inwestycje gminne wpływają na rozwój lokalny danego terenu. Realizacja inwestycji związana jest z potencjałem finansowym gminy. Gminy podkarpackie charakteryzowały się niższą zdolnością do realizacji inwestycji niż pozostałe polskie gminy.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 112, s. 822-833
Keywords: inwestycje gminne; potencjał finansowy