Innowacyjność i kreatywność w odniesieniu do rozwoju regionalnego - Raszkowski, Andrzej (Innovativeness and Creativity in Relation to Regional Development, 2010)
Niniejszy artykuł przedstawia problemy odnoszące się do zagadnień innowacyjnych i kreatywności w odniesieniu do rozwoju regionalnego. W pierwszej części zaprezentowane są różne teoretyczne ujęcia rozwoju regionalnego. Następnie opisane są m.in. wybrane elementy charakteryzujące innowację. Szczególną uwagę zwrócono na rolę innowacyjności i kreatywności we wspieraniu procesu rozwoju regionalnego. Wspomniano również o ważnej pozycji kreatywności w Regionalnych Strategiach Innowacji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 110, s. 57-65