Zarządzanie poziomem usług w przedsięwzięciach outsourcingowych z zakresu IT - Idzikowski, Wojciech; Sobińska, Małgorzata (Service Level Management in IT Outsourcing Enterprises, 2010)
Artykuł dotyczy zarządzania poziomem usług w przedsięwzięciach outsourcingowych z zakresu IT. Omówiono w nim następujące zagadnienia: analizę potrzeb klientów, tworzenie umów SLA jako kluczowego elementu każdej umowy outsourcingowej, zasady określania metryk dla SLA dotyczących usług informatycznych oraz monitorowanie współpracy z dostawcą w kontekście zarządzania jakością usług. Najważniejsze wnioski z podjętych rozważań stanowią podsumowanie referatu.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 119, s. 141-150
Keywords: outsourcing IT; umowy SLA; metryki SLA