Zarządzanie projektem informatycznym i jego ewaluacja na przykładzie wdrożenia strony internetowej opartej na systemie zarządzania treścią joomla! - Machura, Piotr; Łysik, Łukasz (Management and Evaluation of Information Technology Project on the Example of the Implementation of Website Based on Joomla! Content Management System, 2010)
Systemy zarządzania treścią pozwalają na optymalizację pracy wewnątrz grupy projektowej oraz skupienie się członków grupy projektowej na konkretnych zadaniach. Odpowiedni dobór członków zespołu i solidna struktura zadań owocuje dobrym przebiegiem prac i satysfakcjonującymi wynikami. Wnikliwa ocena projektu pomaga w procesie udoskonalania produktu i zapewnia środki do ciągłego zwiększania jakości.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 119, s. 218-227
Keywords: systemy zarządzania treścią; strona internetowa; zarządzanie projektem; grupa projektowa; doskonalenie produktu