Możliwości implementacji zintegrowanego systemu informatycznego w przedsiębiorstwie przetwórczym na przykładzie systemu IMPULS 5 BPSC SA - Szweda, Franciszek; Joachimski, Adam; Leszczyńska, Maja (The Implementation of Integrated Information System in the Food Processing Company on the Example of IMPULS 5 BPSC SA, 2010)
Przedsiębiorstwa przetwórcze produkcji spożywczej, a szczególnie branży mięsnej, charakteryzują się z jednej strony dużą dynamiką procesów wewnętrznych (głównie przetwórczych), z drugiej zaś koniecznością ich szczegółowej rejestracji. Wdrożenie w nich zintegrowanych systemów informatycznych stanowi duże wyzwanie dla producentów tego rodzaju systemów. W związku z tym celem niniejszego opracowania jest prezentacja doświadczeń wdrożeniowych firmy BPSC SA dotyczących firm branży mięsnej.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 119, s. 311-325
Keywords: zintegrowany system informatyczny (ZSI); klasa ERP; Enterprise Resource Planning; IMPULS 5