Zakres informacyjny i opis funkcjonalny portalu internetowego gminy - Winnicki, Piotr (Range of Information and Functional Description of District Web Site, 2010)
Internet staje się coraz ważniejszym narzędziem w kontaktach między samorządami a mieszkańcami gmin i miast. Wygląd oraz funkcjonalność stron internetowych miast i gmin stanowi obecnie najważniejszy czynnik warunkujący prawidłowość tej komunikacji. Celem niniejszego artykułu jest przedstawienie zakresu informacyjnego oraz funkcjonalnego portalu internetowego gminy lub miasta.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 119, s. 335-342
Keywords: portal internetowy; gmina; miasto