Wybrane problemy rachunku ekonomicznego na potrzeby zarządzania infrastrukturą informatyczną przedsiębiorstwa - Zygała, Ryszard (Some Problems of Business Performance Measurement for the Needs of It Infrastucture Management, 2010)
W artykule zaprezentowano wybrane problemy rachunku ekonomicznego odnoszącego się do zarządzania szeroko rozumianą infrastrukturą informatyczną przedsiębiorstwa. Autor analizuje wybrane problemy w tym obszarze z trzech perspektyw: 1) metodologii rachunku ekonomicznego; 2) organizacji rachunku ekonomicznego; 3) technologii wspomagających prowadzenie tego rachunku. Wspomniane perspektywy stanowią, zdaniem autora, o skuteczności rachunku w praktyce przedsiębiorstw, tym bardziej, że dostrzega on istnienie zależności między wspomnianymi perspektywami.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 119, s. 360-369
Keywords: rachunek ekonomiczny; infrastruktura IT; system zarządzania IT