Przywództwo w nowoczesnej organizacji non profit na przykładzie Dolnośląskiej Organizacji Turystycznej we Wrocławiu - Haromszeki, Łukasz (Leadership in the Modern Non-Profit Organization, 2010)
W pierwszej części artykułu poszukuje się odpowiedzi na następujące pytania: jaka jest różnica między nowoczesną i tradycyjną organizacją non profit, czym charakteryzuje się przywództwo w organizacji non profit, jaką rolę w przewodzeniu ludźmi odgrywa zarządzanie wiedzą w organizacji non profit. W drugiej części artykułu opisano przywództwo w nowoczesnej organizacji non profit na przykładzie Dolnośląskiej Organizacji Turystycznej.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 115, s. 214-223
Keywords: przywództwo; zarządzanie wiedzą; nowoczesna organizacja non profit