Potoczna wiedza na temat zachowań produktywnych i nieproduktywnych w biznesie - Keplinger, Alicja (Common Knowledge About Productive and Counterproductive Behaviour in Business Environment, 2010)
Celem artykułu jest opisanie tego, jak postrzegane są w polskim biznesie zachowania produktywne i przeciwstawne do nich. Punktem wyjścia będą indywidualne wypowiedzi pracowników korporacji usytuowanej na Dolnym Śląsku. Badania mają charakter eksploracyjny; prezentują kilka interesujących badawczo wątków do dalszych analiz. Analiza aspektów formalnych i treści wypowiedzi 135 osób ukazuje specyfikę potocznego ujmowania zachowań produktywnych i nieproduktywnych w biznesie.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 115, s. 277-285
Keywords: zachowania produktywne; zachowania nieproduktywne; potoczne postrzeganie zachowań