Rola topmenedżerów w zarządzaniu talentami - Kopeć, Jacek (CEO Role in Talent Management, 2010)
W artykule zaprezentowano, jak topmenedżerowie firm powinni podchodzić do utalentowanych pracowników, aby osiągnąć sukces na rynku. Umiejętne zarządzanie talentami wymaga podjęcia odpowiednich działań w takich obszarach owego zarządzania, jak: identyfikacja, przyciągnięcie, rozwój, motywowanie i utrzymanie talentów. W artykule uwagę skupiono na roli topmenedżerów w tych obszarach zadaniowych zarządzania talentami.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 115, s. 307-314
Keywords: topmenedżerowie; identyfikacja; przyciągnięcie; rozwój; motywowanie; utrzymanie talentów