Horyzont planowania strategicznego w zakresie kształtowania wiedzy na tle innych zasobów niematerialnych w przedsiębiorstwach i firmach usług publicznych - Krupski, Rafał (The Horizon of Strategic Planning in the Scope of Knowledge Creation in Comparison with Other Intangible Resources in Enterprises and Public Service Companies, 2010)
W artykule przedstawiono wybrane wyniki własnych badań empirycznych dotyczących wiedzy jako strategicznego zasobu. Wynika z nich, że horyzont planowania zasobów wiedzy jest dłuższy aniżeli wielkości rynkowych w firmach usługowych i mieszanych. Przypomniano wcześniejsze wyniki badań, z których wynika miejsce wiedzy wśród innych zasobów ważnych przy wykorzystywaniu okazji i unikaniu zagrożeń.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 115, s. 356-363
Keywords: perspektywa planowania; zasoby wiedzy; badania empiryczne