Menedżerowie procesów zarządzania wiedzą. Zarys kompetencji - Morawski, Mieczysław (Managers of Knowledge Management Processes. Outline of Competence, 2010)
W artykule scharakteryzowano kategorię menedżerów procesów zarządzania wiedzą. Zdaniem autora cechy tej kategorii menedżerów są wynikiem zmian, jakie dokonują się w gospodarce, która w coraz większym stopniu oparta jest na wiedzy. W artykule przytoczono przykład firmy tworzącej program przygotowujący wyróżniających się specjalistów do funkcji menedżerów.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 115, s. 541-549
Keywords: zarządzanie wiedzą; menedżerowie procesów zarządzania wiedzą