Menedżer pracowników wiedzy - Pietruszka-Ortyl, Anna (Knowledge Worker's Manager, 2010)
Punktem wyjścia w opracowaniu jest charakterystyka nowej klasy - pracowników wiedzy - oraz przedstawienie profilu kompetencji profesjonalisty. Następnie wskazano podstawowe elementy środowiska pracy specjalisty. Artykuł kończy nakreślenie zadań przywódcy intelektualistów.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 115, s. 584-595
Keywords: kompetencje profesjonalisty; menedżer specjalistów; środowisko pracy pracownika wiedzy