Aktywny przekaz jako instrument menedżera w zarządzaniu wiedzą w organizacji - Potocki, Arkadiusz (Active Transfer as a Manager's Instrument of Knowledge Management in Knowledge-Based Organization, 2010)
Punktem wyjścia rozważań jest określenie nowej roli menedżerów w organizacjach opartych na wiedzy. W artykule zaprezentowano model komunikacji jako instrument zarządzania wiedzą. Znaczna część opracowania poświęcona jest prezentacji wyników badań nad aktywnym przekazem wiedzy w komunikowaniu się menedżerów ze swymi współpracownikami.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 115, s. 617-627
Keywords: komunikacja; aktywny przekaz; zarządzanie wiedzą; wiedza a komunikacja; przekaz wiedzy a cele organizacji