Kształtowanie środowiska sprzyjającego dzieleniu się wiedzą - Trenkner, Małgorzata (Creating Favorable Conditions for Knowledge-sharing, 2010)
W referacie przedstawiono kulturowe uwarunkowania transferu wiedzy w organizacji, wskazano działania prowadzące do kształtowania i stymulowania zachowań zorientowanych na transfer wiedzy oraz zaprezentowano przykłady praktyk stosowanych w tym zakresie.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 115, s. 792-800
Keywords: dzielenie się wiedzą; strategia personalizacji; kultura nauczycielska