Istota i cele połączeń publicznych zakładów opieki zdrowotnej - Hass-Symotiuk, Maria (The Essence and Goals of the Public Medical Establishments' Mergers, 2010)
W artykule przedstawiono istotę, rodzaje i cele połączeń zakładów opieki zdrowotnej jako narzędzia poprawy efektywności wykorzystania zasobów. Wskazano przy tym korzyści wynikające z łączenia.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 123, s. 173-182
Keywords: łączenie; fuzje; konsolidacje; efektywność wykorzystania zasobów