Weryfikacja budżetów w rachunku kosztów działań w przedsiębiorstwach komunikacji samochodowej - Konstantyn, Krzysztof (Verification of Activity Based Budgeting in Car Transport Enterprises, 2010)
W artykule zaprezentowano weryfikację budżetów w rachunku kosztów działań w przedsiębiorstwach komunikacji samochodowej. Systematyczna kontrola kosztów prowadzi do weryfikacji budżetów , pozwalając na niedopuszczanie do powstania zbyt dużych odchyleń. Weryfikacja budżetów w rachunku kosztów działań jest najbardziej odpowiednią z powodu rosnących kosztów pośrednich.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 123, s. 220-227
Keywords: rachunkowość zarządcza; budżetowanie