Cele i miary Balanced Scorecard w małych przedsiębiorstwach - Siemionek, Małgorzata; Kujawa, Anna (Objectives and Measures of Balanced Scorecard in Small Enterprises, 2010)
W opracowaniu przedstawiono podejście do celów i miar Balanced Scorecard w małych przedsiębiorstwach. W pierwszej części omówiono charakterystykę małego przedsiębiorstwa i przedstawiono sposoby zarządzania nim. Następnie ukazano zastosowanie Balanced Scorecard, podając jej cele oraz mierniki finansowe i niefinansowe. Ostatecznie podsumowano cele i miary BSC z różnych perspektyw.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 123, s. 475-484
Keywords: balanced scorecard; cele BSC; miary BSC; małe przedsiębiorstwo