Uwarunkowania organizacyjne i rynkowe rozwoju innowacyjnego przedsiębiorstw w województwie lubelskim - Dolińska, Małgorzata (Organisation and Market Conditions of Enterprise Innovation Development in the Lubelskie Region, 2010)
W opracowaniu określono istotę innowacji i innowacyjności organizacji, a także uwarunkowania organizacyjne i rynkowe rozwoju innowacyjnego przedsiębiorstwa. Przedstawiono możliwości udziału przedsiębiorstwa w procesie innowacji realizowanym w sieci. Przeprowadzono analizę wyników badań ankietowych na temat uwarunkowań organizacyjnych, rynkowych i marketingowych rozwoju innowacyjnego przedsiębiorstw w województwie lubelskim.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 111, s. 148-162
Keywords: rynek innowacji; rozwój przedsiębiorstwa; sieci