Atrakcyjność turystyczna województwa warmińsko-mazurskiego w sezonie letnim 2008 w opinii turystów - Zielińska-Szczepkowska, Joanna; Zabielska, Izabela (Tourist Attractiveness of Warmia and Mazury Voivodship in Summer 2008 According to Tourists' Opinions, 2010)
Niniejszy artykuł prezentuje wyniki badań na temat atrakcyjności turystycznej województwa warmińsko-mazurskiego w opinii turystów krajowych i zagranicznych, przeprowadzonych w okresie letnim 2008 r. Przedstawiono powody przyjazdu respondentów na Warmię i Mazury oraz pozytywne i negatywne spostrzeżenia dotyczące pobytu w badanym województwie. W świetle przeprowadzonych badań przedstawiono wnioski wskazujące na konieczność określonych zmian, m.in. w obszarach promocji oraz infrastruktury turystycznej.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 111, s. 897-908
Keywords: turystyka; atrakcyjność turystyczna; Warmia i Mazury