Wybrane technologie informacyjne w procesie dydaktycznym - Klimek, Grzegorz (Selected Information Technologies in the Didactic Process, 2010)
Artykuł prezentuje podstawowe zagadnienia dotyczące e-learningu oraz portali edukacyjnych. Opisano także najważniejsze aspekty nauczania opartego na mobile learning. Autor przedstawia wprowadzenie do technologii Web 2.0 oraz omawia możliwość wykorzystania jej w edukacji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 118, s. 94-104
Keywords: e-learning; m-learning; Web 2.0 w edukacji; nowoczesna dydaktyka