Zarządzanie zaawansowaną multikomunikacją w środowisku akademickim - Łukasik-Makowska, Barbara; Fafuła, Aleksander (Advanced Multicommunication Management in the Academic Environment, 2010)
Niniejszy artykuł przedstawia model i zasady działania platformy multikomunikacji przeznaczonej dla środowiska akademickiego. Omówiono w nim problemy i potrzeby związane z rozpowszechnianiem wiadomości dla zróżnicowanego środowiska studentów i pracowników uczelni. Przedstawiono autorską koncepcję rozwiązania problemów komunikacyjnych i wstępne efekty uzyskane z realizacji aplikacji pilotowej. W podsumowaniu wskazano potencjalne korzyści z zastosowania takiego rozwiązania oraz możliwe kierunki rozwoju i doskonalenia multikomunikacji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 118, s. 116-125
Keywords: komunikacja; serwer pocztowy; masowa korespondencja; multikomunikacja