Strategie technologiczne przedsiębiorstw w gospodarce opartej na wiedzy - Hejduk, Irena; Grudzewski, Wiesław (Technological Strategies of Enterprises in Knowledge-Based Economy, 2010)
W artykule przedstawiono koncepcję i uwarunkowania tworzenia strategii technologicznej. Scharakteryzowano szczegółowo fazy jej opracowywania i wdrażania, a także wybrane instrumenty przydatne w każdej z tych faz. Zaprezentowano niektóre strategie technologiczne przedsiębiorstw aktualne i popularne w gospodarce opartej na wiedzy.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 93, s. 61-70