Knowledge integration community jako instrument współpracy uniwersytetu z przemysłem - Myszka, Wojciech; Składzień, Jerzy; Skonieczny, Jan (Knowledge Integration Community as a Tool of Cooperation between University and Industry, 2010)
W artykule przedstawiono instrumenty współpracy uniwersytetu z przemysłem, takie jak: park technologiczny, inkubator przedsiębiorczości, centrum transferu technologii, venture capital, business angels, spin-off i "wspólnota integracji wiedzy". Omówiono korzyści z tej współpracy oraz warunki, jakie należy spełnić, żeby te korzyści osiągnąć.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 93, s. 141-149