Twórczość jako kluczowy czynnik rozwoju gospodarki - Skonieczny, Jan; Świda, Adam (Creativity as a Crucial Element for Economic Growth, 2010)
W artykule przedstawiono twórczość jako kluczowy czynnik rozwoju współczesnej gospodarki. Opisano model twórczej gospodarki R. Floridy opierający się na technologii, talencie i tolerancji (3T). Oceniono możliwości i zidentyfikowano ograniczenia w adaptacji tego modelu w Polsce.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 93, s. 179-185