Potencjał intelektualny Polski - diagnoza stanu i rekomendacje dotyczące jego rozwoju - Sopińska, Agnieszka (Intellectual Potential of Poland - Diagnosis of State and Recommendations on Its Development, 2010)
Artykuł zawiera omówienie diagnozy kapitału intelektualnego (KI) Polski roku 2008, w ujęciu generacyjnym - osobno dla każdej z grup pokoleniowych - oraz prezentację najważniejszych kierunków działań zapewniających rozwój poszczególnych składników KI Polski w przyszłości.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 93, s. 186-193